Teme

in Teme
20. 08. 12
posted by: Darko Kovačević
Hits: 2193

 Kako to mislite da „čitamo zajedno”? I ko ste to vi, budući da krovna odrednica institucije odgovorne za kampanju koju sprovodite označava samo institucionalizovanu generalizaciju, a ne žive, konkretne ljude? I ko smo, u toj podjeli, mi? Vi ste oni načitani, mi nismo? Vi ste na višem nivou čitalačke osvještenosti i prosvećenosti, o kome mi možemo samo sanjati?

Read More: Čitalačka rapsodija
in Teme
17. 09. 28
posted by: Andrej
Hits: 1959

Ti sasvim dobro znaš ko si. I šta si. I u kom vremenu živiš. I na kom i kakvom prostoru. 

Zbog toga ti, veoma, smeta kad neko preuzme na sebe da na navedena pitanja odgovori. Umjesto tebe. Ili u tvoje ime. A da te prethodno nije pitao. Za dozvolu.

Read More: Entitet i identitet
in Teme
19. 02. 20
posted by: Miljan Krajišnik
Hits: 1974

Није више у питању колико су данашњи мизички производи глупи, него колико су данашњи музички производи опасни. Генерално, није проблем у опасности ако на артиклу неког производа пише упозорење за његово штетно дејство. Као што је примјер са цигаретама.

Read More: Многи неће до краја прочитати
in Teme
17. 09. 27
posted by: Ivana Golijanin
Hits: 1836

Slika je naše teranje duhova. Prvobitno društvo

je imalo maske, građansko društvo svoja ogledala,

a mi imamo svoje slike.

(Žan Bodrijar)

Read More: Postojim tamo gdje me drugi gleda – tiranija slike
in Teme
18. 12. 13
posted by: Koncertni Kašljači
Hits: 1882

Oni nisu pedagozi. Nisu ni muzičari. Oni su rukoljupci. Poseban soj. Gotovo pa sekta. U okviru sekte. Koja se popularnije naziva religijom.

Read More: (B)rukoljupci
in Teme
17. 06. 02
posted by: Darko Kovačević
Hits: 2208

Enormna rasprostranjenost i upotreba društvenih mreža, koja tokom posljednje decenije doživljava apsolutnu ekspanziju u svim slojevima društva i u svim generacijama, kao jednu od neminovih posljedica ima i kreiranje različitih vidova virtuelnih identiteta koji nastaju i tokom vremena se razvijaju u okviru ličnih profila korisnika.

Read More: Neki ideološki aspekti virtuelnog predstavljanja identiteta na društvenim mrežama 
in Teme
18. 09. 27
posted by: Darko Kovačević
Hits: 2282

Tekst koji sllijedi predstavlja niz misli koje su posljedica ogromnog broja dinamičkih uzroka i kao takav donosi stanje u jedinici vremena, što znači da bi već sutra, ili za sat vremena, možda i pet minuta, mogao biti izmijenjen i dopunjen, i to bi mogao biti proces koji traje beskonačno dugo. Kako bi se takva mogućnost izbjegla, napisan je kao svojevrsna stilska vježba, odnosno kao samopostavljeni zadatak sa striktnim ograničenjima. 

Read More: Blokada kao inspiracija
in Teme
17. 05. 30
posted by: Darko Kovačević
Hits: 4006

 Tradicija se može definisati na nekoliko načina, kao:

a) prenošenje običaja, vjerovanja, stavova, načina mišljenja ili djelovanja sa jedne generacije na drugu, usmenim putem, bez pisanog uputstva za to;

b) naslijeđeni, ustanovljeni ili uobičajeni način razmišljanja, djelovanja ili ponašanja; 

Read More: Tradicija: (o)čuvanje i planiranje. Ili: zašto je koktel uvijek "skromni"?
in Teme
17. 10. 23
posted by: Darko Kovačević
Hits: 2378

Izgleda da u današnjem svijetu, odnosno bar onom njegovom dijelu koji se servira kroz medije i veliki dio vaspitnog, kulturnog, sportskog i umjetničkog djelovanja, više ništa ne može biti loše, prosječno, kritikovano, osporeno ili odbačeno kao neupotrebljivo, nebitno ili nepotrebno.

Read More: Ekstatična hiperpozitivnost i odsustvo objektivnog kritičkog mišljenja: uzroci i posljedice
in Teme
17. 04. 23
posted by: Gordana Manojlović-Kovačević
Hits: 15197

Nastavnici u osnovnim muzičkim školama stalno maltretiraju sve redom tim nekim svojim taktovima, notama i insistiranjem na redovnom pohađanju nastave. Sviranje i pevanje je lako. Nastavnici muzičkih škola nepotrebno deci otežavaju učenje pevanja i sviranja da bi sebi i poslu koji obavljaju dali na važnosti. Pričaju o nekom taktu. Zašto ih iz istog tog takta ne biste izbacili? Postoji nekoliko načina na koji to možete da postignete. Ako ih se budete pridržavali, rezultati neće izostati.

Read More: Kako da najbolje izbacite iz takta nastavnika osnovne muzičke škole